De beste lichtgewicht camera voor vogelfotografie

De beste lichtgewicht camera voor vogelfotografie

De beste lichtgewicht camera en lenzen voor vogelfotografie

Gasten van de fotohut vragen weleens, Liesbeth, waar fotografeer jij zelf eigenlijk mee, systeemcamera-spiegelreflexcamera, welk merk, welke lenzen?

 

 

 


De meningen zullen verdeeld zijn, maar ik heb ontzettend veel plezier met mijn Olympus E-M1 Mark II systeemcamera en de bijpassende lenzen, en waarom, omdat ik schitterende foto's kan maken, maar ook omdat hij niet erg zwaar is om te dragen, vergeleken bij andere camera's met lenzen, wanneer ik wandelend aan het fotograferen ben.

Ik word er niet blij van om met zo'n enorme zware toeter rond te wandelen, toen ik mijn fotocursus deed bij Joris Dijkema, heb ik hem gevraagd, wat is nu de juiste camera, voor vogelfotografie, voor mij, ik ben niet supersterk in mijn armen en schouders, wat is handig? Wat is nu geschikt voor mij?

In het begin moet je sowieso altijd wennen en je zult zien, dat je in loop van tijd groeit met fotograferen en steeds betere foto's gaat maken, als ik naar mijn foto's van vijf jaar geleden kijk, was ik daar heel wijs mee, maar als ik ze nu zie denk ik, dat kan wel heel wat beter!

 

Olympus systeemcamera en de bijpassende llichtgewicht lenzen

Voor de camera, klik hier:

Vanaf die tijd ben ik op pad gegaan met deze systeemcamera, eerst een 300 mm lens met een vast brandpunt gekocht, hier moest ik in het begin  wel heel erg aan wennen, maar je kunt er zulke scherpe foto's mee maken! Het is een geweldige lens!

 

 

Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO objectief

Voor informatie: klik hier

Het Olympus M. Zuiko Digital ED 300mm f/4.0 IS PRO objectief is een professionele toevoeging aan de draagbare Micro Four Thirds familie van Olympus. Met een brandpuntsafstand van 300mm, een korte minimale scherpstelafstand, een indrukwekkende autofocus en natuurlijk een aanvullend stabilisatie-systeem is dit een opvallend objectief. Het ontwerp van de behuizing is bovendien stof-, vries- en spatwaterdicht. En daarmee is deze snel scherpstellende 300mm dé logische keuze voor doorgewinterde sport- en wildfotografen.
 

Wanneer ik in een hut zit en ik verwacht een stelletje vechtende buizerds, dan is er een kans dat ik teveel afstand  heb aan bovengenoemde 300 mm lens en daarom heb ik toch ook nog een andere lens aangeschaft:

Olympus M.Zuiko Digital ED 100-400mm f/5.0-6.3 IS objectief

Voor informatie: klik hier

De Olympus M.Zuiko Digital ED 100-400mm f/5.0-6.3 IS biedt hoge teleprestaties in een compacte, lichtgewicht body en is de perfecte aanvulling voor mobiele OM-D en PEN-fotografen. Met een brandpuntsafstand van 100-400mm stelt het objectief je in staat om zowel intense telefoto- en telemacrofotografie te verkennen. De ingebouwde beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je beelden zelfs bij hoge zoom scherp blijven. 
 
 


Enkele hoogtepunten van de Olympus 100-400mm f/5-6.3 IS:

  • Supertelezoomlens in een compact ontwerp
  • Focusbegrenzer
  • Voorzien van beeldstabilisatie
  • Snelle en precieze autofocus
  • Stof-, spat- en vorstbestendig

Uitstekende beeldkwaliteit

Het hoge resolutie optiek in combinatie met de krachtige beeldstabilisatie zorgt voor scherpe foto's en hoge kwaliteit video's in een hele reeks scenario's, achtergronden en omstandigheden.

 

Beide lenzen bevallen me prima, zowel wanneer ik onderweg ben, maar ook wanneer ik vanuit een fotohut fotografeer!

Tegenwoordig koop ik mijn camera's, lenzen en andere accessoires bij Cameranu.nl, prima service, uitleg, soms leuk aanbiedingen en een ruime keuze tweedehands accessoires

En wat ook handig is, je kunt ook eerst een dagje huren, om te kijken of een bepaalde camera met objectief je bevalt?

Klik hier voor verhuur

 

 

 

1 Reactie

Johannes van Roekel
18 March 2023 om 19:09
1
Helder verhaal, bedankt Liesbeth!

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.