WINTERKONING

Een klein vogeltje met een zeer luide zang, helder met scherpe trillers,  en een leuk opstaand staartje!
Bruin vogeltje met lichte wenkbrauwstreep, kleine spitse snavel en fijne pootjes

Winterkoninkjes eten spinnen en insecten. Ze kunnen soms wel 3 legsels per jaar hebben, met 5 - 8 jongen per keer, het mannetje bouwt het nest, een meter boven de grond in heggen, struiken en takkenbossen. Meestal zie je hem dicht bij het water.

Winterkoningen zoeken hun voedsel in en nabij struikgewas, meestal op of laag boven de grond, in de winter zie je ze ook wel op de voedertafels.
Je zou verwachten dat de Winterkoning geen moeite heeft met de winter, maar het tegendeel is waar, er sneuvelen heel wat beestjes in een strenge winter!

 

Winterkoninkje foto

Foto winterkoning

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.